Eerste 10 kieslijst PNL bekend

2 februari 2022

Met de gemeenteraadsverkiezingen op komst, maakt PNL de eerste 10 kandidaten op haar kieslijst bekend. In september 2021 werd al bekend dat Ronnie Tijssen uit Beek en Donk lijsttrekker zal zijn.

Het partijbestuur heeft met positief gevolg de leden gevraagd of zij kunnen instemmen met de lijst. Liefst 71.5% van de leden bracht haar stem uit. Het hoogste percentage ooit. Dit resulteert in een lijst waar jong en oud elkaar prima aanvullen. Op plek twee staat Ron van den Berkmortel uit Aarle-Rixtel. Samen met Noek Maas uit Beek en Donk (plek drie), is hij actief binnen ‘Jong PNL’. Beiden zijn sinds de verkiezingen van 2018 tevens raadslid. Hiermee geeft PNL aan verjonging binnen de eigen partij en de Laarbeekse politiek serieus te nemen.

Bij verjonging is het belangrijk dat ervaring behouden blijft. Toon Brouwers uit Lieshout (plek vier) is één van de mensen binnen PNL die daarbij onmisbaar zijn. Nog meer ervaring blijft overeind met Ton van de Wijdeven uit Mariahout. Hij staat op de vijfde verkiesbare plek. Datzelfde geldt voor Wim van Dijk uit Aarle-Rixtel (plek zes). Niet alleen voor zijn geliefde woonplaats zet hij zich in, maar ook voor Laarbeek in de regio. Arian de Groot uit Beek en Donk behoeft nauwelijks introductie. Vanaf plek zeven blijft ook hij zich op zijn nuchtere manier inzetten voor Laarbeek. Mariahoutenaar Willie Maas is sinds 2019 lid van de PNL-fractie. Hij wil vanaf de verkiesbare plek acht, actief blijven binnen de Laarbeekse politiek. Plek negen wordt bezet door een jonge nieuwkomer uit Lieshout. Tom de Beer is al PNL partijbestuurslid en wil nu de overstap maken naar de gemeenteraad. Het bovenste gedeelte van de kieslijst wordt afgesloten door Jan Hendriks uit Aarle-Rixtel. Met hem blijft een schat aan ervaring behouden voor Laarbeeks grootste politieke partij.

Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven van PNL? Met onze digitale nieuwsbrief ontvangt u automatisch aan het eind van iedere maand een overzicht van onze nieuwsberichten.