Collegepartijen stemmen voor lastenverhoging

22 november 2016

Door een aantal flinke meevallers, is het mogelijk om de forse verhoging van de OZB (13%!) van dit jaar terug te draaien. Omliggende gemeenten gebruiken deze meevallers ook om de lasten te verlagen. Tijdens de behandeling van de begroting hebben wij een voorstel ingediend om de OZB-verhoging terug te draaien. Dit voorstel is echter door de collegepartijen – ABL, Werkgroep, PvdA en CDA – afgewezen. De collegepartijen steken het geld liever in extra ambtenaren. Daarbij heeft de coalitie met het goedkeuren van de begroting opnieuw ingestemd met een lastenverhoging.

Voorheen had Laarbeek het laagst aantal ambtenaren per inwoner van Nederland. Ook behoorde de lokale lasten van de Laarbeekse inwoners tot de laagste van Nederland. Met het beleid van het huidige college lijkt daar een einde aan te komen. PNL is niet overtuigd van de noodzaak van extra ambtenaren, zeker nu steeds meer taken worden uitbesteed. Ook vinden wij dat de gemeente kritisch naar de uitgaven moet kijken, in plaats van de lasten te verhogen. Het college stelt te ‘investeren’ in meer ambtenaren. Echter, het college heeft niet geïnvesteerd, maar de inwoners hebben gewoon extra betaald.

 

 

Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven van PNL? Met onze digitale nieuwsbrief ontvangt u automatisch aan het eind van iedere maand een overzicht van onze nieuwsberichten.