College wil eigen beleid niet verdedigen

5 december 2019

Het college, bij monde van financieel wethouder mevr. Buter, is volgens het NPO radio en tv programma ‘EenVandaag’, niet ingegaan op een uitnodiging om het eigen beleid ten aanzien van de extreme ozb-verhoging uit te leggen. De verantwoordelijk wethouder en oppositiepartij PNL zijn hierom gevraagd. Daar waar PNL hier wel op in is gegaan, wil de wethouder niet verder gaan dan een schriftelijke verklaring aan het programma. De reactie van PNL, verwoord door Ronnie Tijssen, was donderdag te horen op NPO Radio 1 (terugluisteren kan via onderstaande link). Een geplande tv-opname voor het NPO1 programma ‘EenVandaag’ ging uiteindelijk niet door omdat het college er niet aan mee wilde werken.


De VEH (Vereniging Eigen Huis) heeft becijferd dat de ozb-stijging voor de inwoners van Laarbeek uiteindelijk gemiddeld liefst 32.5% zal zijn (0ngeveer €90). Dit heeft te maken met de WOZ-waarde stijging van woningen en de berekening van de ozb, aldus de VEH. Laarbeek is daarmee de gemeente met de hoogste ozb-stijging van Nederland (was met 28% overigens ook al het geval). Omdat de afvalstoffenheffing ook met bijna 50 procent stijgt komen de extra woonlasten voor huiseigenaren in Laarbeek neer op meer dan 200 euro.

Als PNL vinden wij het onbegrijpelijk dat het college, en in het bijzonder de wethouder, haar eigen beleid niet mondeling wil uitleggen. Wij vinden dit toch echt een taak van een college van burgemeester en wethouders. Overigens vinden wij datzelfde ook van gemeenteraadsleden. Wij vragen ons hardop af of, wanneer je als volksvertegenwoordiger eigen beleid en/of keuzes niet uit wilt of kunt uitleggen, je dan wel op de juiste plek zit.

Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven van PNL? Met onze digitale nieuwsbrief ontvangt u automatisch aan het eind van iedere maand een overzicht van onze nieuwsberichten.