College ‘Rechtmatige zorg’

14 juli 2021

Dinsdagavond 13 juli was er een college over rechtmatige zorg, georganiseerd door de Peelgemeenten. De bijeenkomst ging o.a. over het onrechtmatig besteden van zorggeld, wat tegenwoordig een actueel thema is. Niet alleen landelijk, maar ook binnen de Peelgemeenten krijgt dit thema de nodige aandacht.

De kleine groep deelnemers, waaronder een aantal PNL-raadsleden, kreeg antwoorden op vragen als: Wat houdt rechtmatige zorg eigenlijk in? Met welke signalen krijgen we van doen? Wat is de aanpak van de GR Peelgemeenten op dit gebied? Welke ontwikkelingen verwachten we nog door te maken?

De Peelgemeenten wil de rechtmatige zorg verder optimaliseren en deze verankeren in de organisatie. Ze wil dat o.a. doen door in plaats van signaal gestuurd, pro-actief en preventief te gaan werken, de kennis op dit gebied verder te ontwikkelen, en door het aanstellen van een toezichthouder kwaliteit/rechtmatigheid.

Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven van PNL? Met onze digitale nieuwsbrief ontvangt u automatisch aan het eind van iedere maand een overzicht van onze nieuwsberichten.