Carbidschieten komt terug op de agenda

18 december 2020

Zoals al eerder is gepubliceerd was het college voornemens om carbidschieten tijdens de jaarwisseling van 2020 te verbieden. De gemeenteraad moest dit voornemen echter nog wel bekrachtigen, door in te stemmen met een aanpassing van de APV (Algemene Plaatselijke Verordening). Alle partijen stemden daar donderdag 17 december mee in.

De aanleiding voor het verbod ligt in het verlengde van het vuurwerkverbod en is bedoeld om de overbelaste zorg in ons land niet nog extra te belasten. Ook volgens ons voor nu een volkomen logische keuze.

We hebben donderdag wel aangegeven dat het persbericht wat eerder al verstuurd is namens het college wat voorbarig was. Dit suggereerde namelijk dat het besluit al was genomen, terwijl de gemeenteraad nog niets besloten had.

Het aanpassen van de APV betekent in principe dat het verbod voor altijd blijft bestaan. Wij zijn van mening dat er volgend jaar opnieuw door de gemeenteraad bekeken moet worden of dit verbod inderdaad wel of niet voor altijd moet blijven bestaan. Omdat de burgemeester toegezegde dat dit gaat gebeuren, was het indienen van een amendement door ons niet nodig.

Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven van PNL? Met onze digitale nieuwsbrief ontvangt u automatisch aan het eind van iedere maand een overzicht van onze nieuwsberichten.