Capaciteitsprobleem Sparta ’25

18 december 2020

PNL heeft tijdens de raadsvergadering van 17 december 2020 vragen gesteld over de voortgang van het probleem met de beschikbare veldcapaciteit, waar Sparta ’25 al jaren mee kampt. Met name het feit dat het ook hier ontbreekt aan de juiste communicatie, is ons een doorn in het oog.

Al heel lang wordt er gesproken over het aangetoonde capaciteitsprobleem dat Sparta ’25 heeft op Sportpark ’t Heereind. Vorig jaar al zou er een oplossing komen, die echter werd wegbezuinigd. PNL heeft via een amendement toen nog geprobeerd dit te voorkomen, maar daar was geen steun voor van de andere partijen. Op 2 juli 2020 heeft PNL een motie ingediend die er alsnog voor moest zorgen dat het college met een oplossing zou komen. Wethouder Buter gaf toen aan in gesprek te gaan met het bestuur van Sparta ’25 en vroeg ons de motie aan te houden (niet in stemming te brengen). Dat is ook gebeurd.

Vervolgens zijn er 2 gesprekken geweest tussen de wethouder en het Sparta-bestuur, op 8 juli en 3 september. Vervolgens is het heel stil geworden. Aan de belofte om terug te komen met een plan van aanpak, is niet voldaan. Pas toen Sparta ’25 zelf aan de bel trok (12 december) kreeg men van de wethouder een antwoord met een excuus. Een paar dagen later werd medegedeeld dat medio januari 2021 een vervolgafspraak gepland zal worden.

Wij hebben de wethouder erop gewezen dat de communicatie slecht is geweest. Haar argument dat er redenen waren waarom er nog geen plan van aanpak gemaakt kon worden kunnen wellicht waar zijn, maar dan zou het heel normaal en eenvoudig zijn geweest om dit Sparta ’25 even te laten weten. Dat hebben we gezegd en dat heeft ze ook toegegeven.

Uiteraard blijven wij dit op de voet volgen.

Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven van PNL? Met onze digitale nieuwsbrief ontvangt u automatisch aan het eind van iedere maand een overzicht van onze nieuwsberichten.