Biodivers inrichten van de openbare ruimte

18 november 2022

Donderdag 17 november was er in het Laarbeekse gemeentehuis een bijeenkomst over het biodivers inrichten van de openbare ruimte. Om 16.00 uur ging deze van start met een webinar over de visie en strategie rondom biodiversiteit, waaronder een toelichting over het biodiversiteitsrekenmodel van de gemeente Laarbeek. Deze was ook via een stream te zien voor zo’n 200 deelnemers in het land.

Vanaf 17.30 uur werd de bijeenkomst vervolgt met een workshop. Hierin werd eerst een toelichting gegeven over wat biodiversiteit nu exact inhoudt. In groepen werd vervolgens de invulling van een bedrijventerrein uitgewerkt. Hierbij moest o.a. in verwerkt zijn: wonen, biodiversiteit, waterberging, energie opwek, en recreatie. Het leverde verrassende ontwerpen op.

De initiatiefnemers van deze bijeenkomst zijn Stichting Steenbreek, IPC Groene Ruimte, Koninklijke Vereniging Stadswerk Nederland en wordt mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Meer informatie vind je op: www.aandeslagmetbiodiversiteit.nl.

Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven van PNL? Met onze digitale nieuwsbrief ontvangt u automatisch aan het eind van iedere maand een overzicht van onze nieuwsberichten.