Bijeenkomsten Blink en Senzer

17 maart 2023

In deze periode zijn er allerlei bijeenkomsten in de regio. Zo was er op 9 maart een bijeenkomst van Blink, de organisatie die namens een aantal gemeenten actief is op het gebied van afvalinzameling, grondstoffenbeheer, reiniging en onderhoud van de openbare ruimte en beheer van de milieustraten. Deze bijeenkomst was bedoeld om raadsleden te informeren en feedback op te halen. Tom de Beer en Willie Maas, die er namens PNL aanwezig waren, zagen echter dat de bijeenkomst werd overschaduwd door het nieuws van die dag dat afvalinzamelaar PreZero de samenwerking met Blink stop heeft gezet.

Donderdag 17 maart was er een bijeenkomst van Senzer, dat als werkbedrijf voor de arbeidsmarktregio Helmond-De Peel de Participatiewet uitvoert voor zeven gemeenten. Tijdens deze bijeenkomst werd o.a. verteld hoe de dienstverlening van Senzer er uit ziet en op welke manier zij aansluiten op de actuele ontwikkelingen. Ook hoe de dienstverlening is geborgd in formele afspraken, zoals de nieuwe gemeenschappelijke regeling, de overeenkomsten met de gemeenten als opdrachtgevers en de afspraken over de bekostiging, kwam aan bod. Noek Maas, Sofie Dankers, Toon Brouwers en Ronnie Tijssen zagen en hoorden namens PNL ook hoe 2 cliënten hun ervaringen met Senzer deelden. Deze bijeenkomst wordt binnenkort gevolgd door een aantal workshops, waar ook de 4 genoemde PNL-fractieleden aan gaan deelnemen.

Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven van PNL? Met onze digitale nieuwsbrief ontvangt u automatisch aan het eind van iedere maand een overzicht van onze nieuwsberichten.