Bijeenkomst Senzer: Eén jaar Tozo

17 maart 2021

Woensdagmiddag 17 maart was er een digitale bijeenkomst, georganiseerd door Senzer. Ook PNL was hierbij vertegenwoordigd. Hierin werden betrokkenen bijgepraat over de Tozo regeling (Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers). Duidelijk werd dat Senzer een knap staaltje werk heeft verricht door in hele korte tijd, en in het begin zonder digitale systemen, in staat te zijn geweest de uitvoering van deze regeling op te tuigen.

Een jaar geleden werd in een persconferentie door minister Koolmees de Tozo regeling in het leven geroepen. Binnen korte tijd werden ondernemers in staat gesteld aanvragen in te dienen. Senzer schaalde haar personele bezetting op de betreffende afdeling hiervoor op van 4 naar ruim 70 medewerkers.

Ondertussen heeft Senzer zichzelf ook al geëvalueerd over het eerste ‘Tozo jaar’. Leerpunten zijn o.a.: de start met een papieren organisatie in combinatie met thuiswerken was verre van ideaal, de eigen capaciteit had sneller opgeschaald moeten worden, aanvragen werden te snel mogelijk gemaakt en de menselijke impact op het eigen bel team was te groot en de bereikbaarheid lastig (centrale niet geschikt voor zoveel telefoontjes). Veel ging er echter juist wel goed. Tevreden is men over het feit dat ondernemers snel geld konden ontvangen, er een enorme flexibiliteit en bereidwilligheid onder het eigen personeel bleek te zijn, er korte lijntjes met de regionale partners waren en er een goede samenwerking was met de ICT-partners.

Ondertussen is de Tozo regeling al bij versie 4 aanbeland en gaat Senzer ook de nieuwe TONK regeling uitvoeren (Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten). In Laarbeek werden in de Tozo regeling tot nu toe 472 aanvragen voor levensonderhoud aangevraagd en 38 voor bedrijfskapitaal. Senzer keerde binnen deze regeling tot op heden €16.4 miljoen uit.

Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven van PNL? Met onze digitale nieuwsbrief ontvangt u automatisch aan het eind van iedere maand een overzicht van onze nieuwsberichten.