Bedrijventerreinenprogrammering in De Peel

13 mei 2020

Woensdagavond 13 mei was er een digitale raadconsultatie over de bedrijventerreinenprogrammering in De Peel. Na een inhoudelijke aftrap door Marinus Biemans (wethouder Deurne), was er een duidelijke presentatie door Patrick Gering (BMC). Afgesloten werd met een vragen en reactie ronde.
 
Aanleiding voor de bedrijventerreinenprogrammering is de mismatch tussen vraag en aanbod van bedrijventerreinen, welke er nu is. Sommige gemeenten zijn (bijna) uitverkocht. Andere gemeenten, waaronder Laarbeek, hebben nog voorraad (zie foto. Groen = uitbreiding). Het doel van de gezamenlijke aanpak is het versterken van de regionale economie door het gezamenlijk accommoderen van de vraag van het bedrijfsleven naar bedrijventerreinen. Dit wordt ten uitvoer gebracht middels een door de Peelgemeenten gezamenlijk gedragen voorstel met keuzes voor bijstelling van het aanbod, zodat dit (beter) aansluit bij de marktvraag. De uitvoer gebeurt met een ‘1 loket systeem’, gericht op het dagelijks begeleiden (matchen) van bedrijven naar een passend aanbod van een vestigingslocatie (kavel). ‘Passend aanbod’ betekent een kavel welke het beste bij de vraag van het bedrijf past.
 
Voor PNL namen Wim van Dijk, Jan Hendriks en Ronnie Tijssen deel aan deze digitale bijeenkomst.
Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven van PNL? Met onze digitale nieuwsbrief ontvangt u automatisch aan het eind van iedere maand een overzicht van onze nieuwsberichten.