Ambtenaren betaald met OZB-verhoging

8 november 2016

Op het gemeentehuis wordt voor tonnen aan banen gecreëerd. PNL had ze liever op Bemmer IV gezien. Met deze uitbreiding lijkt ten einde dat Laarbeek relatief het laagste aantal ambtenaren van Nederland had. De grondprijs van Bemmer IV had beter verlaagd kunnen worden. De verkoop van dit bedrijventerrein gaat namelijk veel te langzaam. Ondanks de dure ingehuurde adviseur die meer per uur kost dan de minister-president, is het college er niet in geslaagd om de verkoop aan te jagen. Ons voorstel om de grondprijs tijdelijk te verlagen om de verkoop te stimuleren, is al een aantal keer van tafel geveegd. Het college doet zelfs het tegenovergestelde en verhoogt de grondprijs op Bemmer IV. Dit vinden wij een slechte zaak. Iedere ondernemer weet dat een hogere prijs het nog moeilijker maakt om te verkopen.

De afgelopen jaren is de OZB  met 20% verhoogd. Daar bovenop is in de begroting van 2017 opnieuw opgenomen dat de OZB elk jaar stijgt met 3%. Ieder jaar betaalt men dus nog eens 3% meer OZB dan het jaar daarvoor. Toch noemt het college de uitbreiding van het aantal ambtenaren een ‘investering’. Het eerlijke verhaal is echter dat deze investering wordt gedaan door de belastingbetaler van Laarbeek.

Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven van PNL? Met onze digitale nieuwsbrief ontvangt u automatisch aan het eind van iedere maand een overzicht van onze nieuwsberichten.