Algemene reserve wordt aangevuld

26 juni 2020

Hoewel PNL hier steeds kritisch tegenover heeft gestaan, zijn we uiteindelijk toch akkoord gegaan met het overhevelen van een aantal bestemmingsreserves (geld bestemt voor een bepaald doel) naar de algemene reserve (geld waarover de gemeenteraad kan besluiten). Een aantal technische vragen die meerdere keren zijn gesteld, en een schorsing van de raadsvergadering (op verzoek van PNL) gingen vooraf aan het besluit.

PNL was steeds kritisch omdat het ons wel erg toevallig leek dat men nu de algemene reserve aan wil vullen, juist op het moment dat deze snel steeds verder afneemt. De uitleg die we hebben gekregen laat zien dat de betreffende bestemmingsreserves niet meer nodig zijn. Zoals het ons donderdagavond 25 juni is verteld zijn dat feiten, en konden we dus niet anders dan instemmen. De algemene reserve staat er hierdoor weer iets rooskleuriger voor. Er komt ruim €3.5 miljoen bij.

Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven van PNL? Met onze digitale nieuwsbrief ontvangt u automatisch aan het eind van iedere maand een overzicht van onze nieuwsberichten.