Afspraken over Gulden Land Aarle-Rixtel

6 november 2020

Een amendement van PNL, ingediend tijdens de begrotingsbehandeling op donderdag 5 november, kon niet op steun rekenen van de andere partijen. Met het amendement wilde PNL voorkomen dat er nog gemeenschapsgeld wordt uitgegeven aan het project Gulden Land in Aarle-Rixtel. De reden hiervan is dat wij van mening zijn dat de gemeentelijke financiën niet dusdanig zijn dat hier het geld naartoe moet gaan. Hoewel er dus geen steun was voor dit voorstel, hebben we wel de volgende toezeggingen kunnen krijgen van de wethouder en het college:

-Investeringen binnen dit project bestaan uit minimaal 50% cofinanciering (geld van andere partijen dan de gemeente). Hiermee wordt dus geld met geld gemaakt.
-De geplande €20.000 t.b.v. de voorbereidingen van enkele deelprojecten zijn wat ons betreft akkoord (dat was niet het grote probleem voor PNL).
-Voor ieder te besteden bedrag aan dit project (groot of klein) moet het college de gemeenteraad om toestemming vragen.

Voor PNL was dit het hoogst haalbare. Hiermee behouden we als gemeenteraad in ieder geval het (stem)recht om bij iedere investering te zeggen of we daar wel of niet mee akkoord gaan. Wij zullen hier telkens kritisch over oordelen. Verder is gezegd dat er alleen bestaande financiële middelen worden gebruikt voor het project.

Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven van PNL? Met onze digitale nieuwsbrief ontvangt u automatisch aan het eind van iedere maand een overzicht van onze nieuwsberichten.