Aanpak Energiearmoede in Laarbeek

17 november 2022

Dinsdag 15 november werd tijdens een beeldvormende avond informatie opgehaald over de vormgeving van een plan van aanpak Energiearmoede in Laarbeek. Vanuit het Rijk heeft de gemeente meerdere financiële middelen ontvangen ter ondersteuning van huishoudens met een laag besteedbaar inkomen die te maken hebben met hoge energielasten als gevolg van de gestegen energieprijzen.

Het idee is om inwoners, die binnen een nog te bepalen doelgroep vallen, te helpen energie te besparen met gratis omwisselen van hun oude wasmachine, -koelkast, -vriezer en/of -koel/vriescombinatie. Ook het aanbrengen van spouwmuurisolatie en het verkrijgen van infraroodpanelen staan in het voorstel. De gemeente Bergen is hier al verder mee. Daarom was er een presentatie vanuit die gemeente over hoe men het daar had aangepakt.

Vanuit woningcorporatie WoCom werd verteld dat huurders, die in een woning met energie e, f of g label wonen, in aanmerking komen voor gratis verduurzamen van hun woning. Alle andere huurders hebben die mogelijkheid ook, maar nu nog wordt de huur vervolgens verhoogd. Dit verandert per 1 januari 2023. Dan is er nog één regeling, die geen huurverhoging tot gevolg heeft. Meer informatie over dit laatste staat hier: https://www.wocom.nl/ik-ben-huurder/energiebesparen

Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven van PNL? Met onze digitale nieuwsbrief ontvangt u automatisch aan het eind van iedere maand een overzicht van onze nieuwsberichten.