25-jarig PNL geeft leden een presentje

13 september 2021

Zondag 12 september bestond Partij Nieuw Laarbeek (PNL) precies 25 jaar. Reden om alle leden te verrassen met een klein presentje in de vorm van, hoe kan het ook anders, een spaarhuisje. Bestuur- en fractieleden overhandigden afgelopen weekend het presentje persoonlijk bij iedereen thuis, wat zeer gewaardeerd werd door de leden.

PNL werd in 1996 opgericht, net voor het officiële ontstaan van de gemeente Laarbeek. Aanvankelijk kreeg de nieuwe partij 4 zetels in de gemeenteraad. Slechts 3 jaar later was PNL de grootste partij en dat is tot op heden zo gebleven. Bij iedere gemeenteraadsverkiezing bleef het aantal raadszetels stabiel of was er groei. Op dit moment bezet PNL 9 van de in totaal 19 zetels in de gemeenteraad van Laarbeek.

PNL is een breed georiënteerde partij. Niet links of rechts, maar voor iedereen in Laarbeek. Per onderwerp wordt altijd gekeken naar hoe de eigen leden én de kiezers in het algemeen hierover denken. Daar wordt dan vervolgens maximaal rekening mee gehouden bij het bepalen van een standpunt. Precies zoals een politieke partij dat volgens ons moet doen. Tot op de dag van vandaag blijkt bijna de helft van alle Laarbeekse kiezers achter deze manier van werken en besluiten te staan. Dat doet ons uiteraard deugd. Op 16 maart 2022 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. Om niet weer het risico te lopen buitengesloten te worden door de huidige coalitiepartijen, gaan we voor 10 zetels. Eén enkel zeteltje meer, wat een heel groot verschil kan maken.

25 jaar PNL was onmogelijk geweest zonder iedereen die iedere keer weer het vertrouwen uitsprak in onze partij. Een speciaal woord van dank gaat uit naar iedereen die lid was of is van PNL. Zonder hun steun en opbouwende kritieken zou de afgelopen kwart eeuw PNL niet zo groot zijn geworden.

Het jaar 2021 gaan we nu vervolgen met de verkiezing van onze lijsttrekker voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen. Alle leden zijn daarvoor van harte uitgenodigd op maandag 27 september om 20.00 uur bij café-zaal v.d. Burgt in Beek en Donk. Uiteraard zullen we daar ook nog eens toasten op de prachtige en zeer succesvolle achter ons liggende PNL-jaren. De toekomst zien we vol vertrouwen tegemoet.

Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven van PNL? Met onze digitale nieuwsbrief ontvangt u automatisch aan het eind van iedere maand een overzicht van onze nieuwsberichten.