Ronnie Tijssen

  • Raadslid
    fractievoorzitter
  • Commissielid
    Sociale & Algemene Zaken

Ik ben Ronnie Tijssen. Getrouwd met Ria, trotse vader van zoon Robin, dochter Chantal en opa van Julia (2019) en Lily (2021).

Van jongs af aan heb ik, net als mijn vrouw, tot op de dag van vandaag met plezier veel vrijwilligerswerk verricht voor Laarbeekse organisaties. Daarbij heb ik tevens diverse bestuursfuncties doorlopen, en ben ik nauw betrokken bij de organisatie van vele evenementen. Tot aan het moment dat m’n knieën het niet meer toelieten, heb ik gevoetbald bij Sparta’25, v.v. Mariahout en zaalvoetbal gespeeld bij het W.A.C. Beek en Donk (tevens bestuurslid geweest) en op het hoogste niveau in Eindhoven. Bijna 38 jaar heb ik gewerkt bij chocoladefabriek Mars BV in Veghel. Daar ben ik onderaan begonnen en uiteindelijk geëindigd als leidinggevende. In al die jaren heb ik tevens allerlei mooie projecten mogen doen in binnen- en buitenland.

Sinds de verkiezingen van 2018 maak ik deel uit van de PNL-fractie. Vanuit die hoedanigheid ben ik tevens tot december 2019 lid geweest van de commissie Sociaal domein en Klankbordgroep Peelgemeenten. Omdat ik 7 oktober 2019 ben gekozen als fractievoorzitter van PNL, heb ik toen tevens de overstap gemaakt naar de commissie Algemene zaken.

Ik ben de lokale politiek ingegaan omdat ik me betrokken voel bij onze gemeente. Ik kan me vrij bewegen binnen de Laarbeekse politieke, omdat ik zelf op geen enkel vlak belangen heb. De besluiten die ik samen met m’n fractiegenoten neem moeten in het belang zijn van Laarbeek en onze inwoners. Proberen Laarbeek fijn om te wonen en leven-, zo leefbaar mogelijk- en financieel betaalbaar te laten zijn, dat is mijn drijfveer.

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven van PNL? Met onze digitale nieuwsbrief ontvangt u automatisch aan het eind van iedere maand een overzicht van onze nieuwsberichten.