10. Lokaal

Lokaal wat kan en regionaal wat moet

Laarbeek werkt veel samen met omliggende gemeenten.

PNL vindt het belangrijk dat de identiteit van de Laarbeekse kernen niet verloren gaat door samenwerking. Faciliteiten moeten zoveel mogelijk dichtbij huis en in de kernen blijven. De menselijke maat mag niet uit het oog verloren worden. Daarom pleiten wij: als het lokaal kan, doen we het lokaal.

Samenwerking is soms noodzakelijk om kwaliteit, kennis en kostenbeheersing te waarborgen. Om toch de menselijke maat en de identiteit van de Laarbeekse kernen te behouden, kiezen wij voor samenwerkingsverbanden waarin we nog zoveel mogelijk onze eigen keuzes kunnen maken. Op het gebied van de financiƫn is het ook belangrijk dat we in samenwerkingsverbanden de vinger aan de pols kunnen houden.

Op het gebied van zorg en participatie werkt Laarbeek samen met andere Peelgemeenten. In de regio wordt samengewerkt met MRE (Metropool Regio Eindhoven) op het gebied van wonen, mobiliteit en economie. Daarnaast zijn er nog een aantal andere samenwerkingsverbanden zoals GGD, Veiligheidsregio en ODZOB (Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant).


Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven van PNL? Met onze digitale nieuwsbrief ontvangt u automatisch aan het eind van iedere maand een overzicht van onze nieuwsberichten.